Vianočné kapry sú tu!

16.12.2011 Celý región

- 11 dní potrvá predaj živých vianočných kaprov pred 61 Tesco obchodmi -

Bratislava, 16. december 2011 – Zákazníkmi dlho očakávaný predaj živých vianočných kaprov už naplno prebieha pred 61 Tesco obchodmi po celom Slovensku. Živé kapry, ktoré sa popri stromčekoch stali už neodmysliteľným symbolom vianočných sviatkov, sa predávajú v najlepšej kvalite a už za tradične najlepšiu cenu na miestnom trhu. Aj tohto roku Tesco počíta s vysokým záujmom o túto sladkovodnú rybu, ktorú opätovne zabezpečil osvedčený domáci dodávateľ firma Kolter, a. s. sádky Boheľov, Dolný Štál.

„Vieme, že kapor je naším národným pokrmom najmä na Štedrý deň a teda je pre našich zákazníkov mimoriadne významný. Aj v tomto roku sme urobili maximum, aby sme rýb mali dostatok, boli vysokej kvality a za tú najlepšiu cenu na miestnom trhu“, hovorí pri tejto príležitosti Peter Piešťanský, manažér pre čerstvé potraviny spoločnosti Tesco Stores SR.

Najlepšia cena pred Tesco obchodmi...
Aj v tomto roku si budú môcť zákazníci vybrať medzi kaprami 1. triedy, čo je hmotnosť do 2,5 kg a cena je vtedy 2,99 € za kilogram. Výber predstavuje rybu s hmotnosťou nad 2,5 kg a jej cena je 3,69 € za kilogram.

Kvalitné kapry sú zo Slovenska i z Čiech
V kadiach pred Tesco obchodmi sú kapry odchované na prvotriednom krmive v čistom prostredí slovenských a českých rybníkov. Dodávateľom je osvedčená firma Kolter, a.s. sádky Boheľov Dolný Štál, s ktorou Tesco spolupracuje už 12 rokov a ktorá sa orientuje tak na vlastnú produkciu rýb ako aj ich dovoz z južných Čiech, kde sú vychýrené chovy, považované za najkvalitnejšie v Európe.

Predaj živých kaprov bude pred obchodmi...
Tesco každoročne rozširuje počet miest s predajom vianočných živých kaprov. V tomto roku sa počet predajní zvýšil v porovnaní s minulým rokom o 3 obchody na celkový počet 61 /rok 2009 – 56 ambulantných predajní, rok 2010 – 58 ambulantných predajní/. Kapry sa predávajú od 14. do 24. decembra, teda 11 dní. 24. decembra bude už len dopredaj, ktorý sa skončí od 7.00 do 10.00 hodiny.

Časy predaja živých kaprov sú nasledovné:
14. – 18. december 2011 – 9.00 – 21.00 hod.
19. – 23. december 2011 – 8.00 – 22. hod.
24. december – 7.00 – 10.00 hod.

V každej 10-tej domácnosti na Slovensku bude kapor z Tesca
Na tony živých kaprov sa predá počas ambulantného predaja pred Tesco obchodmi. Podľa prepočtov, dnes už každá desiata domácnosť na Slovensku bude mať na štedrovečernej tabuli kapra kúpeného pred Tescom. „Najvyššie predaje kaprov aj v tomto roku očakávame na Považí v mestách ako je Žilina, Považská Bystrica, Púchov, Trnava a samozrejme najvyššie kvantá rýb sa predajú v Bratislave. Okrem toho veľmi silný „trojuholník“ tvoria v tomto smere mestá Nitra, Nové Zámky a Levice. Na strednom Slovensku je veľký záujem o kaprov aj v Banskej Bystrici a na východe v Košiciach“, hodnotí situáciu Peter Piešťansky.

Trendy v predaji rýb
Najobľúbenejšou rybou počas vianočných sviatkov sú stále kapry, kúpené ako živé v kadiach. Ďalšou preferovanou je stále losos spracovaný na filety a tiež kapor spracovaný na podkovičky. Pred týmito sviatkami zákazníci v oveľa väčšej miere ako bežne v roku nakupujú aj ostatné ryby ako pstruh, pražma kráľovská, morský vlk, a iné. Zákazníci budú mať na výber aj dostatok porciovaných kaprov chladených. Trendom je skúšať aj netradičné ryby. Napríklad rastie záujem o krevety, ale k hitom patria aj mrazené ryby ako filety, napríklad pangasius, aliašská treska či klasické rybie filé. „Veríme, že aj tohtoročný predaj kaprov, ale aj ostatných rýb, posunie kaprov, ale aj ryby vo všeobecnosti opäť o niečo dopredu a záujem bude rásť napokon nielen pred Vianocami“, uzatvára Peter Piešťansky, manažér čerstvých potravín Tesco Stores SR.

Tesco obchody, pred ktorými prebieha predaj živých vianočných kaprov:

HM NITRA

HM KOSICE

HM B.BYSTRICA

HM BL-PETRŽALKA

HM TRNAVA

HM ŽILINA

HM PRIEVIDZA

HM TRENČÍN

HM MARTIN

HM PREŠOV

HM PIEŠŤANY

HM POPRAD

HM MICHALOVCE

HM BL-ZLATE PIESKY

HM NOVÉ ZÁMKY

HM LEVICE

HM ŠAĽA

HM DUBNICA

HM LAMAČ

HM TOPOĽČANY

HM PEZINOK

HM POVAŽSKÁ BYSTRICA

HM SENICA

NOVÉ MESTO

HM VRANOV NAD TOPĽOV

HM PARTIZÁNSKE

HM ROŽŇAVA

HM HUMENNÉ

HM ŽIAR N/H

HM BREZNO

HM DOLNÝ KUBÍN

HM KEŽMAROK

HM BÁNOVCE

HM LUCENEC

HM GALANTA

HM DUNAJSKA STREDA

HM RUŽOMBEROK

HM PREŠOV - VUKOV

HM LIPTOVSKY MIKULAS

HM PODUNAJSKÉ BISKUPICE

HM SENEC

HM SKALICA

HM KOŠICE - JAZERO

HM ČADCA

HM PÚCHOV

HM REVUCA

HM SNINA

HM TREBISOV

HM DETVA

DS BRATISLAVA

DS ZILINA

DS NITRA

DS KOŠICE

DS PREŠOV

SM VRÁBLE

HM Myjava

HM Rim. Sobota

HM Zvolen / Extra /

HM BA-DNV

HM Zlaté Moravce

HM MALACKY



- Tesco začalo s predajom živých vianočných kaprov 14. decembra o 9.00 hod. pred 61 vybranými Tesco predajňami po celom Slovensku
- Ide o predaj kaprov 1. triedy, čo je hmotnosť do 2,5 kg s cenou 2,99 € za kilogram. Výber predstavuje rybu s hmotnosťou nad 2,5 kg a jej cena je 3,69 € za kilogram.
- Dodávateľom tejto sladkovodnej ryby je dlhodobý spoľahlivý partner Kolter, a.s. sádky Boheľov, Dolný Štál /pri Dunajskej Strede/, významná časť kaprov bude jeho prostredníctvom zabezpe- čená z třeboňských rybníkov zo susedných Čiech
- Predaj sa skončí po 11 dňoch 24. decembra od 7.00 do 10.00 hodiny


* * * * *

Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 112 obchodov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave- Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.
 

Vyberte región